Power on problem

Power on problem

TechTablets Forums Chuwi Forums Chuwi Hi12 Forum Power on problem

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #41513
    Dom
    Participant
    • Posts: 26

    Ive got a very weird problem. When i shutdown the tablet and afterwards try to power it back on again, it doesnt work as easy and fast as before.

    I have to press the power button for a really long time and at some point it does start up, but without the red led lighting up. The chuwo start logo appears and the screen flickers 2 or 3 times, afterwards it boots normal.

     

    Anybody else had this problem and knows how to fix it? Maybe bios flash again? Or fresh install of windows?

    #41517
    Bill Christiansen
    Participant
    • Posts: 187

    It can get confused if you didn’t shut it down fully and it went into a sleep or hibernation and then you used a long press of power button instead of short to wake up. Probably it will be fine, just see how it goes the next time you try it.

    #41522
    Dom
    Participant
    • Posts: 26

    Its definetly a full shutdown. Standby is working fine, when i press the power button it wakes up immediately.

    #41574
    EROLoLICON
    Participant
    • Posts: 28

    When you shut it down, do you wait for a minute or two before trying turning it on?

    #41848
    call me clive
    Participant
    • Posts: 6

    I’ve¬†seen the same thing. If you look in the event log after. what do you see? my current theorey is that this happens after a power¬†failure of some kind.

    #41980
    Dom
    Participant
    • Posts: 26

    i think it really happened after a wrong shutdown. the only way to fix it was a fresh windows installation, now everything works fine.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

Lost Password