[How-To] (BWIN/Gen. NCard) Better Speeds by Bios Change (EZBook 3 Pro V3)

[How-To] (BWIN/Gen. NCard) Better Speeds by Bios Change (EZBook 3 Pro V3)

TechTablets Forums Jumper Discussion EZBook series [How-To] (BWIN/Gen. NCard) Better Speeds by Bios Change (EZBook 3 Pro V3)

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 41 total)
  • Author
    Posts
  • #69454
    PeterR
    Participant
    • Posts: 4

    Discovered the same option last week. Here are my results:

    ———————————————————————–
    CrystalDiskMark 5.2.1 x64 (C) 2007-2017 hiyohiyo
    Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
    ———————————————————————–
    * MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
    * KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytes

    Sequential Read (Q= 32,T= 1) : 95.529 MB/s
    Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 34.286 MB/s
    Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 8.937 MB/s [ 2181.9 IOPS]
    Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 2.801 MB/s [ 683.8 IOPS]
    Sequential Read (T= 1) : 134.850 MB/s
    Sequential Write (T= 1) : 60.400 MB/s
    Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 5.275 MB/s [ 1287.8 IOPS]
    Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 2.367 MB/s [ 577.9 IOPS]

    Test : 1024 MiB [C: 17.6% (10.0/56.9 GiB)] (x5) [Interval=5 sec]
    Date : 2017/07/20 0:21:45
    OS : Windows 10 [10.0 Build 15063] (x64)
    Jumper EZBOOK 3 PRO v3 – eMMC Speed HS400

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #71705
    Garga Mel
    Participant
    • Posts: 15

    I have just recieved the jumper EZbook 3 pro from Gearbest. For me this setting does not work.

    If I select HS400 or HS200 in the bios windows won’t boot but display a blue screen 🙁

    If I switch back to the original setting it works. Is there another setting or driver I am missing ?

    #72028
    Daniele
    Participant
    • Posts: 6

    Unfortunately it doesn’t seem to work on the v4

    #72055
    sportnok
    Participant
    • Posts: 149
    #72091
    John
    Participant
    • Posts: 2

    For me it worked once on V4 if I didn’t enable “SCC UFS Support”, but it doesn’t seem stable.

    After another reboot I got also a blue screen.

     

    #72114
    Elmer
    Participant
    • Posts: 3

    For me it worked once on V4 if I didn’t enable “SCC UFS Support”, but it doesn’t seem stable.

    After another reboot I got also a blue screen.

    Interesting. Did you also try the HS200 setting?

    #72171
    Daniele
    Participant
    • Posts: 6

    Is there any other thing we can do to improve those terrible eMMC speeds other than spend the extra money for the SSD?

    #72333
    John
    Participant
    • Posts: 2

    Just tried it with HS200 and it seems more stable. At least I didn’t get a blue screen after two reboots,

    but somehow I have the feeling startup takes longer showing the Jumper logo multiple times. So not

    entirely sure about it. Nevertheless attached are the results before and after applying the changes.

     

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #72351
    George G
    Participant
    • Posts: 63

    Hi guys

    Those numbers are still pretty pathetic even with the tweak. Honestly, it’s only $50 for an SSD at AliExpress, and you can multiply those benchmark results by 5. Just installed one myself, piece of cake. I guess the tweak could be useful until the SSD arrives, or if you don’t have the cash.

    No offense intended, just my 2 cents.

    #72767
    Carlo
    Participant
    • Posts: 13

    Super stable here with a new V4 revision EZbook 3 Pro using Samsung E-MMC.
    Never had a blue screen since setting HS400 in the BIOS and speed almost doubled. Thanks!!
    I think that this trick is not related to the revision of the notebook, but is related to the E-MMC mounted inside!!

    Regards
    Carlo.

    #72775
    Brad
    Participant
    • Posts: 444

    Super stable here with a new V4 revision EZbook 3 Pro using Samsung E-MMC. Never had a blue screen since setting HS400 in the BIOS and speed almost doubled. Thanks!! I think that this trick is not related to the revision of the notebook, but is related to the E-MMC mounted inside!! Regards Carlo.

    Where and when did you buy your v4? are they all coming with Samsung eMMC now?

    #72784
    Carlo
    Participant
    • Posts: 13

    Gearbest, bought 6 september, sent 14 september, arrived 25 september.

    I don’t know if they are all coming with Samsung eMMC, but I’ve read on another thread that others are receiving the same eMMC these days, so maybe this batch contains Samsung ones.
    I confirm that HS400 mode is working very well on my v4 with Samsung eMMC. I obtain about 200MB/sec on sequential read and 150MB/sec on sequential write with Crystal Disk Mark, without any problems. Super-satisfied! 🙂

    #72789
    George G
    Participant
    • Posts: 63

    @Carlo

    I have the Ncard and my numbers were nowhere near those numbers. I did not tweak the BIOS because I didn’t want blue screens or a smoking laptop 🙂

    Instead, I bought a cheap SSD to compensate and needed the extra storage anyhow. All is good.

    Just to dispel any doubt, would you mind posting your actual benchmark results? I’m sure others would like to see them as well.

    #72798
    Carlo
    Participant
    • Posts: 13

    Here are the values I obtain with HS400 setting in the BIOS.
    I repeat, the pc is absolutely stable and I have no problems at all.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #73076
    k5
    Participant
    • Posts: 2

    I’ve just received my v4 and I must say that I was sad when I discovered that it’s eMMC was an NCard, not Samsung.

    But happily enough  this hack works for me: HS400 and SCC UFS Support.

    I don’t have figures right now, but clean W10 1703 installation was surprisingly fast.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 41 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

Lost Password